- 29/04/2023
- מאת שף מאור נתן
- 2 לייק
- 0 / 5

- זמן הכנהשעה אחת
- זמן בישול3 שעות
- סועדים10
🔒 המתכון הזה זמין רק למנויי קולינרטיקה.
אם יש לך מנוי, הכנס את פרטי הגישה בטופס ההתחברות.
עדיין אין לך מנוי? הצטרפו עכשיו וגשו לכל המתכונים המיוחדים שלנו!
מרכיבים
מצרכים לרוטב ספניולי
ציוד מטבח למתכון
אופן הכנה
לפני שמתחילים להכין את רוטב הספניולי, כדאי לבדוק ברשימת ציוד מטבח הרלוונטי שיש לכם את כל הציוד שצריך למתכון. בנוסף, שימו לב כי זמן הכנת רוטב הספניולי אורכת זמן רב. לכן עדיף להכין מראש שיהיה לכם בקופסאות במקפיא ובעת הצורך פשוט להוציא בהתאם לכמות הרצויה.
בשלב הראשון של הכנת מתכון רוטב הספניולי, יש לוודא כי הכנו מבעוד מועד את ההכנות הדרושות לרוטב הספניולי הכוללים ירקות מירפואה + תערובת התיבול בוקה גרני + ציר בקר.
לשים בסיר גדול את החמאה ומי שמקפיד כשרות כמות זהה של שמן רגיל או מחמאה ולהביא להתחממות. להוסיף את ירקות המירפואה ולערבב לסירוגין כ 4-5 דקות עד שהירקות מעט מתרככים.
שלב הרביכה: להוסיף שליש מכמות הקמח ולערבב ברצף עד שכמות הקמח נבלעת לתוך השומן, ולהוסיף שליש קמח נוסף ולערבב שוב - וכך עם השליש האחרון ועד שכל כמות הקמח נבלעה ומתקבל מרקם משחתי וסמיך. להמשיך לערבב ברצף לעוד 3-4 דקות על אש נמוכה ועד שמתקבל גוון חום של הרביכה.
להוסיף את רסק העגבניות ולהמשיך לערבב לעוד 2-3 דקות. להוסיף את ציר הבקר + בוקה גרני ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל כ 3 שעות עד שמצטמצם שליש מכמות הנוזל.
מעבירים את הנוזל המתקבל לתוך מסננת מרופדת בבד גבינה ומסננים. מצננים ושומרים בקירור או הקפאה עד לשימוש.
סיכום
מאדים תחילה את ירקות המירפואה ומוסיפים להם קמח עד שנוצרת רביכה חומה, מוסיפים ציר בקר ובוקה גרני ומבשלים עד לצמצום שליש מכמות הנוזל ונשארים 2/3. מסננים את רוטב הספניולי ושומרים בקירור או הקפאה.

שף מאור נתן
שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.
אולי גם תאהב




🔒 מתכון רוטב ספניולי
מרכיבים
מצרכים לרוטב ספניולי
ציוד מטבח למתכון
שלבי אופן הכנה
לפני שמתחילים להכין את רוטב הספניולי, כדאי לבדוק ברשימת ציוד מטבח הרלוונטי שיש לכם את כל הציוד שצריך למתכון. בנוסף, שימו לב כי זמן הכנת רוטב הספניולי אורכת זמן רב. לכן עדיף להכין מראש שיהיה לכם בקופסאות במקפיא ובעת הצורך פשוט להוציא בהתאם לכמות הרצויה.
בשלב הראשון של הכנת מתכון רוטב הספניולי, יש לוודא כי הכנו מבעוד מועד את ההכנות הדרושות לרוטב הספניולי הכוללים ירקות מירפואה + תערובת התיבול בוקה גרני + ציר בקר.

לשים בסיר גדול את החמאה ומי שמקפיד כשרות כמות זהה של שמן רגיל או מחמאה ולהביא להתחממות. להוסיף את ירקות המירפואה ולערבב לסירוגין כ 4-5 דקות עד שהירקות מעט מתרככים.

שלב הרביכה: להוסיף שליש מכמות הקמח ולערבב ברצף עד שכמות הקמח נבלעת לתוך השומן, ולהוסיף שליש קמח נוסף ולערבב שוב - וכך עם השליש האחרון ועד שכל כמות הקמח נבלעה ומתקבל מרקם משחתי וסמיך. להמשיך לערבב ברצף לעוד 3-4 דקות על אש נמוכה ועד שמתקבל גוון חום של הרביכה.

להוסיף את רסק העגבניות ולהמשיך לערבב לעוד 2-3 דקות. להוסיף את ציר הבקר + בוקה גרני ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל כ 3 שעות עד שמצטמצם שליש מכמות הנוזל.

מעבירים את הנוזל המתקבל לתוך מסננת מרופדת בבד גבינה ומסננים. מצננים ושומרים בקירור או הקפאה עד לשימוש.